En iyi Ücretsiz Wordpress Temaları 2020

En iyi Ücretsiz WordPress Temaları 2020

Merhabalar, bu makalemizde sizlere ücretsiz wordpress temaları hakkında bilgiler vereceğim. Tema listemize geçmeden önce sizlere wordpress hakkında kısa bilgi vermek istiyorum. En iyi Ücretsiz WordPress Temaları 2020 yakından inceleyelim.

Neden WordPress Tema Kullanmalıyım?

WordPressin kolay yapısı ve bol eklenti seçeneğiyle oldukça popüler olarak kullanılmaktadır. Sizlerde yeniyseniz sizlere wordpress kullanmanızı tavsiye ederim.

Ücretsiz wordpress temalar listemiz zamanla güncellenecektir. Sizlerde incelememizi istediğiniz wordpress temasını yorum kısmından bizlere yazabilirsiniz.

WordPress Teması Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

WordPress teması seçerken dikkat etmeniz gereken kriteler nelerdir? Bunlar hakkında sizlere bilgiler verdikten sonra vermiş olduğumuz ücretsiz wordpress temalarını analiz edebilirsiniz.

Hızlı Olması

Rakiplerinizi geçebilmeniz ve Google arama sonuçlarında yer almanız için önemli bir unsurdur. Bunun içinde wordpress temasının iyi kodlanmış olması gerekmektedir. Merak etmeyin sizlere test yapabilmeniz için araç linklerini vereceğim.

  • GTmetrix
  • PageSpeed

SEO Uyumlu Olması

WordPress alt yapısı bu yönden oldukça faydalı bir yapıya sahiptir. WordPress eklentiler kısmından ücretsiz sunulan SEO eklentileri ile sitenizi arama sonuçlarında yukarıya taşıyabilirsiniz. Peki tema seçerken bunun önemi var mı?

Tema seçimi yaptığımız da açıklama kısmında yer alan yazılarda dikkat ederseniz “seo uyumlu” açıklamasını görürsünüz.  Bir temanın seo uyumlu olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız Google Chrome eklentilerini ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. (mozbar, seo site tools.)

Kullanımı Kolay Olması

WordPress tema seçerken en önemli kriterlerden biriside kullanımının kolay olmasıdır. Bunu tema yorumlarından, forumlardan ve kullanıcıların tavsiyelerinden anlayabilirsiniz.

Saydığımız adımları yaparak sizlerde SEO uyumlu wordpress temalarını bulabilir ve kullanabilirsiniz.

En iyi Ücretsiz WordPress Temaları 2020

 

Ücretsiz Wordpres Temaları 2020

Cambay

Moda ve tasarım üzerine bir blog açacaksanız bu tema tam size göre. Çok şık bir görünüşe sahip olan ve minimalist tasarımı ile Cambay wordpress temasını kullanabilirsiniz.

Demo: https://wp-themes.com/cambay/

 

Islemag

Genellikle teknoloji üzerine blog açacaksanız bu temayı kullanmanızı tavsiye ederim. Ücretsiz tema olması yanında oldukça popüler bir wordpress temasıdır. Görünüş ve seo uyumlu olmasından dolayı ilk tercihleriniz arasında olabilir.

Demo: https://wp-themes.com/islemag

 

MH Magazine Lite

İsminden de anlayacağınız gibi magazin üzerine tasarlanmış oldukça güzel ve minimalist bir wordpress teması. Ben genelde bu temayı liste içerikler yazacağım projelerimde kullanıyorum. Tema düzenleme olarak oldukça basit olan sürükle bırak yapısıyla sizlerin de kolayca düzenleyebileceği bir temadır. Seo ve hız olarak, wordpress temaları arasında nadir bir temadır.

Demo: https://tr.wordpress.org/themes/mh-magazine-lite/

 

Corporate Plus

Kurumsal bir wordpress teması arıyorsanız. Başlangıç için oldukça güzel, sade ve hızlı bir tema olduğundan kullanabilirsiniz. Kurumsal bir temada istediğiniz birçok özelliği sağlıyor sizlere. WooCommerce ile uyumlu bir yapıya sahip olduğunu söylemeden de edemeyeceğim.

Diğer Yazımız:   Wordpress Bakım Modu Nasıl Etkinleştirilir?

Demo: https://tr.wordpress.org/themes/corporate-plus/

Newsanchor

Ücretsiz wordpress teması olarak Newsanchor oldukça şık ve genel bloglarınızda kullanabileceğiniz bir tema. Daha önce kullandığım projemde oldukça güzel sonuçlar almıştım seo ve hız konusunda. Sizlere kullanmanızı tavsiye ederim.

Demo: http://demo.athemes.com/newsanchor/

 

Awaken

Ücretsiz wordpress temalar arasında en çok beğendiğim ve kullanmaktan pişman olmadığım nadir bir tema. Bu temanın ücretsiz versiyonuyla başlayıp ücretli sürümüne geçmiştim. Bedava wordpress teması olduğu gibi aynı zamanda da minimalist ve tam bir seo uyumlu wordpress temasıdır.

Demo: https://themezhut.com/demo/awaken/

Ionmag

Binlerce satışı olan hemen hemen her bloğun kullandığı newspaper tema yapımcısının ücretsiz sunduğu wordpress teması. Tema minimalist ve işlevsel bir özelliğe sahip. Kendinize göre tasarlayabilir ve düzenleyebilirsiniz. Ancak hız konusunda optimizasyon çalışması yapmanızı tavsiye ederim.

Demo: https://demo.tagdiv.com/newspaper/

 

THBusiness

Ücretsiz wordpress temaları listemize eklemden yapamayacağım kurumsal bir wordpress teması. Ücretsiz olduğu halde birçok fonksiyona sahip bir wordpress teması. Bu temanın güzel yanı blog kısmının da bulunması. Firmanız hakkında bilgiler paylaşıp hizmetlerinizi destekleyebilmenize olanak sağlar.

Demo: https://themezhut.com/demo/thbusiness/

 

Colormag

Yeni wordpress sitesi kuranların tercih ettiği ve oldukça işlevsel bir ücretsiz wordpress teması. Tema hız olarak oldukça iyi olduğu gibi seo uyumlu bir yapıya sahip. Genel bir blog sitesi açmak istiyorsanız size tavsiyem colormag temasını incelemeniz.

Demo: https://demo.themegrill.com/colormag/

Hueman

Bu temayı genellikle şarkı sözleri, yemek tarifleri ve güzel sözler sitelerinde sıkça kullanıldığını görebilirsiniz. Hız açısından bir liste yapacak olursam ilk 5 arasında yer alır.

Demo: https://demo-hueman.presscustomizr.com/

 

Zerif-Lite

Ücretsiz wordpress kurumsal tema olarak bir tema arıyorsanız size göre bir tema diyebilirim. Çünkü bedava wordpress temaları arasında bulabileceğiniz en iyi kurumsal wordpress teması olduğunu söyleyebilirim.

Seo uyumlu olması yanında hızlı ve kurulumu basit bir kurumsal wordpress temasıdır.

Ribbon Lite

Ücretsiz wordpres temaları arasında olmazsa olmaz temalardan biridir. Genel bilgi ağırlıklı siteler için ideal bir temadır. Hız konusunda oldukça iyi sonuçlar verdiği gibi güzel minimalist bir yapıya sahip.

Demo: https://demo.mythemeshop.com/s/?theme=Ribbon

Color Blog

WordPressin en renkli temalarından biri olduğunu söyleyebilirim. Tema yapımcı renkleri kullanarak güzel ve modern bir temayı oluşturmuş. Seo uyumlu olduğu gibi hız ve kullanımı da oldukça iyi bir wordpress teması.

Ücretsiz wordpress temaları listemizin sonuna geldik. Listede yer alan temalar daha önce kullanıp analiz ettiğimiz temalardır. Sizlerde kullanmış olduğunuz wordpress temalarını yorum kısmından paylaşabilirsiniz. seoanaliz.org olarak size daha fazlasını sunacağız bizi takipte kalın.

WordPress tema yükleme nasıl yapılır?

Temayı bilgisayarınıza indirin ve ftp bağlanıp dizin dosyalarınıza ulaşın wp-content altında yer alan themes klasörünün içine atın. Ardından geri dönün ve wp panelinizden temalar bölümünden aktif edin.

WordPress tema nasıl bulur ve seçerim?

WordPress tema ararken öncelikle sitenizin konseptini belirlemelisiniz. E- ticaret mi blog mu haber sitesimi buna karar verdikten sonra bu şekilde temanızı arayabilirsiniz.

[Toplam: 3 Ortalama: 5]
Yazı oluşturuldu 19

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön